Kursevi engleskog jezika - učenje engleskog jezika - Kursevi Engleskog jezika za sve uzraste - Engleski jezik za početnike - Kurs Engleskog jezika u Sarajevu - Kursevi engleskog jezika za djecu

Kursevi engleskog

- A1 - Beginner's

- A2 Elementary

- B1 Pre-Intermediate

- B2 Intermediate

- B3 Upper intermediate

- C1 Advanced

Kursevi - Testiranje

Za Diplomu / Certifikat iz Engleskog jezika i Informatike

Kursevi vikendom

Word & Excel

U trajanju od dva vikenda
4 x 5 časova. 200 KM

Kursevi engleskog jezika - Engleski jezik za početnike

 

A1 - Engleski jezik početni nivo za totalne ili lažne početnike (40 časa)
Engleski Jezik  

Gramatika: Sadašnje vrijeme glagola, rod i broj imenica, pitanja sa Da li? i Je li?, kratki i dugi odgovori, osnovni prijedlozi vremena, nacina i prostora te kako se isti sklapaju u jednostavnu recenicu.

 

Vokabular: Abeceda, države i nacionalnosti, brojevi i boje, dani u sedmici i godine, osnovni pridjevi, prilozi prijedlozi, hrana i pice, poslovi i vrijeme.

 

Komunikacijske vještine: Predstaviti se, postaviti pitanja i odgovoriti na njih, te ukratko javiti se na telefon i nazvati nekog.

     
A2 - Engleski jezik - Osnovni ili Elementarni nivo (40 časova)
Engleski_jezik  

Gramatika : Može prepoznati i koristiti sadašnje i prošlo vrijeme glagola biti ', brojive i nebrojive imenice i kako iskazati količinu i broj, upoređivati i opisivati objekte i ljude te njihov izgled, prostorno i vremenski slagati događaje koristeći članove relativno ispravno u situacijama koje su poznate. U mogućnosti ste opisati i izreći s  gramatičkom jasnošću koji  se mogu izraziti s ''can'' i ''can not''.

Vokabular: Države i nacionalnosti, brojevi i boje, osnovni pridjevi, prilozi i prijedlozi, hrana i piće, posao,porodica i vrijeme. Pravilni i nepravilni glagoli, pridjevi, fraze u svakodnevnim situacijama.

Komunikacijske vještine: Može se predstaviti, postaviti kratka pitanja i kratko odgovoriti na njih, javiti se na telefon i nazvati nekog telefonom koristeći limitiran fond riječi. Ovladavanje osnovnim vještinama komunikacije čitanja, pisanja, slušanja, i govora u svakodnevnim životnim situacijama kao što su kupovina, kafane, aerodromi i hoteli davanje uputa,slobodne aktivnosti.